Auteur opnieuw in de pers

 Duistere intriges ontmaskerd: ontdek Dennis Verhulst's (37) bloedstollende thriller, Hebzucht Avaritia, die België op z'n grondvesten doet schudden! 

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN ALLES?

SCHRIJF JE HIER IN OP DE NIEUWSBRIEF!

BRON

Artikel verschenen in Gazet Van Antwerpen
en Het Nieuwsblad op 03/12/2022.

Journalist: Kristof Van Rompaey
Fotograaf: Joren De Weerdt

Voorgesteld nieuwsbericht: Duistere intriges ontmaskerd: ontdek Dennis Verhulst's bloedstollende thriller, Hebzucht Avaritia, die België op z'n grondvesten doet schudden!

image06

Dennis Verhulst: In de pers

Herselts-Waaslandse auteur Dennis Verhulst (36) lanceert thrillerdebuut bij eigen uitgeverij: “Voorliefde voor boeken met nagelbijtende hoofdstukken”

Zaterdag 3 december 2022, Kristof Van Rompaey

https --static.gva.be-Assets-Images_Upload-2022-12-02-5b495372-b3d3-47cf-ba91-aa1253819eb0

© Joren De Weerdt. Auteur Dennis Verhulst groeide op in Haasdonk (Beveren). In 2019 ruilde hij samen met zijn partner Ilse Walschaerts de rand van Kruibeke in voor het rustigere en groenere Herselt.

Hoogmoed – Superbia. Zo heet het thrillerdebuut van de Herselts-Waaslandse auteur Dennis Verhulst (36). Opvallend: het boek is de eerste publicatie van zijn eigen Uitgeverij Verhulst. Vanaf volgend jaar gaat zijn partner er ook leerrijke kinderboeken uitbrengen. “En van zodra alles op punt staat, staan we open voor schrijftalent van buitenaf”, zegt de schrijver-zaakvoerder.

Auteur Dennis Verhulst groeide op in Haasdonk (Beveren). In 2019 ruilde hij samen met zijn partner Ilse Walschaerts de rand van Kruibeke in voor het rustigere en groenere Herselt. Aan Heilige Steen is daar intussen ook zijn eigen Uitgeverij Verhulst gevestigd.

“In mijn dagelijkse job ben ik planner, maar als kind had ik al een rijkgevulde fantasie en een voorliefde voor boeken met nagelbijtende hoofdstukken”, vertelt Verhulst. “Toen ik 16 jaar was, wilde ik al zelf een boek schrijven, maar de leefervaring laakte toen waarschijnlijk nog. Twintig jaar later is die passie toch weer aangewakkerd om mijn fantasie de vrije loop te laten en het resultaat te delen met de wereld.”

Enkele weken was Verhulst in de weer met het schrijven en herschikken van mind maps. In januari kroop hij in zijn pen. Intussen ligt zelfs al een vervolg op Hoogmoed – Superbia op zijn schrijftafel. De auteur heeft namelijk een conceptueel zevenluik in gedachten onder de noemer Mortalia Pecata, een verwijzing naar de zeven dodelijke zonden zoals beschreven door Danté.

https --static.gva.be-Assets-Images_Upload-2022-12-02-45ea142b-55e7-40ac-9358-f44e774ad57b

© Joren De Weerdt, “Het hoofdpersonage Johannes, een seriemoordenaar die Antwerpen teistert en zijn eigen gestoorde leefwereld met je deelt, ontwierp ik gaandeweg in mijn hoofd”, legt Verhulst uit.

“Het hoofdpersonage Johannes, een seriemoordenaar die Antwerpen teistert en zijn eigen gestoorde leefwereld met je deelt, ontwierp ik gaandeweg in mijn hoofd”, legt Verhulst uit. “Ik wilde een figuur creëren dat je meesleept in zijn verhaal en in zijn gewelddadige en antisociale persoonlijkheidsstoornis die zijn gevoelens versterkt. Doordat hij in zijn reflecties de lezer aanspreekt, wil je na elk hoofdstuk meer ontdekken.”

Het schrijven gaat Verhulst intussen voor de wind. Zijn aanleg voor het vak had hij al van jongs af aan mee. “Als 9-jarige won ik de prijs voor het beste verhaal van het Davidsfonds”, zegt hij. “Maar ik maakte destijds de keuze om eerst mijn studies en nadien mijn werk te laten voorgaan. Na verloop van tijd is er toch opnieuw wat meer tijd vrijgekomen om in mijn fantasie te duiken. De reacties van familieleden die het boek tijdens het proces lazen, waren heel optimistisch. Ze vonden het een heel spannend en tegelijk heel innemend verhaal. Je ontdekt hoe het personage zijn persoonlijkheidsstoornis ontwikkelde, wat lezers toch wel aangrijpt.”

https --static.gva.be-Assets-Images_Upload-2022-12-02-7f2fa8ed-9a2a-468c-82d7-6815cbaaa515

© Joren De Weerdt. Het schrijven gaat Verhulst intussen voor de wind. Zijn aanleg voor het vak had hij al van jongs af aan mee.

Extern talent

Aanvankelijk klopte Verhulst met zijn boek en zijn concept voor de Mortalia Pecata-reeks aan bij een aantal uitgevers. “Maar dat ligt niet zo voor de hand”, vertelt hij. “Daarom heb ik besloten om het heft in eigen handen te nemen. Voorlopig wordt Uitgeverij Verhulst nog enkel gebruikt om mijn eigen werken te publiceren en vanaf volgend jaar ook die van Ilse. Zij is illustrator en gaat leerrijke kinderboekjes uitbrengen. Van zodra alles op punt staat, willen we ook andere talentvolle auteurs de kans geven om hun boek via ons uit te brengen.”

Hoogmoed – Superbia telt 309 pagina’s en is voor 23,99 € verkrijgbaar via bekende online kanalen als Bruna, Standaard Boekhandel, Boekspot, Amazon en Bol.com. Je kunt het boek ook rechtstreeks bij Uitgeverij Verhulst bestellen. “Ik mailde al zo’n 600 bibliotheken en boekhandels en ga binnenkort ook nog zelf de baan op om het boek zo snel mogelijk in de fysieke winkels te krijgen”, zegt Verhulst. “De voorbije weken zijn zeer druk geweest door de opstart van de uitgeverij, maar er zullen ook nog wel signeersessies en lezingen volgen.”

VOLG ME OOK OP MIJN FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!