Auteur opnieuw in de pers

 🇺🇸 Breaking News 🇺🇸 "Hoogmoed Superbia" van Dennis Verhulst deze Kerstperiode in Amerikaanse winkels.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

SCHRIJF JE HIER IN OP DE NIEUWSBRIEF!

BRON

Artikel verschenen in Literair natuurlandschap
10/11/2023.


Voorgesteld nieuwsbericht: Herselts-Waaslandse auteur Dennis Verhulst (36) lanceert thrillerdebuut 

image06

Dennis Verhulst: In de pers

 Duik in het Tijdloze Realm: De Opkomst van Dennis Verhulst's Nieuwe Young Adult genre - "Timeo Dhark en De Profetie van Angst"

Vrijdag 10 november 2023, Literair natuurlandschap

https --static.gva.be-Assets-Images_Upload-2022-12-02-5b495372-b3d3-47cf-ba91-aa1253819eb0

© Dennis Verhulst. De cover van het boek spreekt de mytische verbeelding uit van de geboorte van een innovatief genre. 

In het uitgestrekte landschap van literaire verkenningen heeft Dennis Verhulst een nieuw genre geschapen dat de grenzen van verbeelding doet vervagen. Zijn recente creatie, "Timeo Dhark en De Profetie van Angst," betekent niet alleen de geboorte van een innovatief genre, maar is ook het eerste deel van de Moverian Prophecy-serie. Deze young adult fantasy thriller neemt lezers mee naar het mysterieuze Moveria-rijk, miljarden lichtjaren verwijderd van de aarde, achter de gescheurde fantoomzone en tussen de melkwegstelsels.

De kern van het verhaal draait om Timeo Dhark, belast met het verzamelen van de diepste angsten van stervelingen en het overbrengen ervan naar het verdeelde Moveria-rijk, bestaande uit Darkonik, Sorrogia, Tristivar, en Mirumar. Echter, Timeo is niet alleen een schimmige angstverzamelaar; hij koestert een fascinatie voor het leven van stervelingen. Als getuige van opkomst en ondergang door de eeuwen heen, voelt hij de onweerstaanbare drang om controle uit te oefenen over het lot van mensen.

Het boek voert de lezer mee op een adembenemende reis door de tijd, waar historische en toekomstige tijdperken naadloos met elkaar verweven zijn. Van het sinistere Victoriaanse Londen, waar Jack the Ripper heerst, tot een dystopische toekomst waar de mensheid wordt geconfronteerd met de apocalyps, wordt de complexe relatie tussen Timeo Dhark en de stervelingen prachtig ontrafeld.

Een cruciale wending in het verhaal dwingt Timeo tot een onwaarschijnlijke alliantie met een sterveling om zijn rijk te redden. Dit verraad aan de traditionele Moveriaanse wetten veroorzaakt spanning, terwijl de Moveriaanse raad zijn acties met argusogen volgt. De innerlijke strijd van Timeo, gevangen tussen plicht en groeiende affiniteit met stervelingen, roept de prangende vraag op of hij de lang gehoorde wetten zal breken.

Dennis Verhulst introduceert niet alleen een nieuw genre, maar onthult ook een universum doordrenkt van tijdloze intriges en onverwachte allianties. "Timeo Dhark en De Profetie van Angst" belooft niet alleen een young adult fantasy thriller te zijn, maar een episch avontuur dat de grenzen van tijd en ruimte overstijgt. De lezer wordt uitgedaagd om zich over te geven aan de betoverende wereld van Moveria, waar de lijn tussen goed en kwaad vaak even mysterieus is als de fantoomzones die het rijk omringen.

https --static.gva.be-Assets-Images_Upload-2022-12-02-45ea142b-55e7-40ac-9358-f44e774ad57b

"Het Victoriaans Londen fungeert als een levendig decor voor de confrontatie tussen Timeo Dhark en Jack the Ripper.” legt Dennis Verhulst uit.

Een web van tijdloze intriges

Het boek is doordrenkt met elementen van spanning en mystiek, en Dennis Verhulst slaagt erin de lezer vast te houden in een web van tijdloze intriges. "Timeo Dhark en De Profetie van Angst" biedt niet alleen een leeservaring, maar een reis naar het onbekende, waarin de krachten van angst en vertrouwen samenkomen in een strijd die de essentie van het menselijke bestaan tart. Het is een ode aan de verbeelding en een uitnodiging om te dwalen in de tijdloze realms van Dennis Verhulst's creatieve geest.

Wanneer we dieper in "Timeo Dhark en De Profetie van Angst" duiken, ontvouwt zich een meeslepende vertelling van tijdloze proporties. De lezer wordt niet alleen geconfronteerd met een meeslepend plot maar ook met een rijke en gedetailleerde wereldbouw die het Moveria-rijk tot leven brengt. Darkonik, Sorrogia, Tristivar en Mirumar worden levende entiteiten die de sfeer en het karakter van het verhaal vormgeven, en Victoriaans Londen fungeert als een levendig decor voor de confrontatie tussen Timeo Dhark en Jack the Ripper. De vermenging van historische elementen met bovennatuurlijke en futuristische aspecten geeft het verhaal een unieke textuur, waarin de lezer zichzelf verliest in de tijdloze lagen van het verhaal.

https --static.gva.be-Assets-Images_Upload-2022-12-02-7f2fa8ed-9a2a-468c-82d7-6815cbaaa515

Het diepgaande karakter Timeo Dhark draagt bij aan de emotionele impact van het verhaal.

Diepgang van karakterontwikkeling

Wat "Timeo Dhark en De Profetie van Angst" verder verheft, is de diepgang van karakterontwikkeling. Timeo Dhark is geen eendimensionaal personage belast met een duistere taak; hij is een complex karakter met innerlijke conflicten en menselijke verlangens. Zijn fascinatie voor stervelingen geeft hem een menselijke nuance te midden van zijn bovennatuurlijke verantwoordelijkheden. Deze diepgaande karakterisering draagt bij aan de emotionele impact van het verhaal en biedt de lezer de kans om zich te verbinden met de personages op een persoonlijk niveau.

De onverwachte alliantie tussen Timeo Dhark en een sterveling voegt een element van spanning en onzekerheid toe aan het verhaal. Het verraad aan de traditionele Moveriaanse wetten plaatst niet alleen Timeo in een kwetsbare positie maar creëert ook een intrigerend conflict tussen loyaliteit en de drang naar verandering. De Moveriaanse raad, als bewakers van de eeuwenoude wetten, fungeert als een constante bron van dreiging en voegt een politieke dimensie toe aan het verhaal. Deze dynamiek draagt bij aan de gelaagdheid van het plot en houdt de lezer in spanning over de uitkomst van deze interdimensionale strijd.

VOLG ME OOK OP MIJN FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!